Venstre vil forskelsbehandle fanger i landets fængsler

Det voksende antal udlændinge i de danske fængsler har det alt for godt.

Det mener Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, som kalder det årtiets retspolitiske problem, at kriminelle fra udlandet optager mere og mere plads i landets fængsler og arresthuse, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

- Man bliver nødt til at se på afsoningsvilkårene for den gruppe, for de frygter ikke at komme til at afsone i Danmark. Nogle kan tjene flere penge, mens de afsoner i fængsler i Danmark, end de kunne ved at arbejde i deres hjemlande i Østeuropa, siger han og fastslår:

- Det bliver vi nødt til at forholde os til og lave en klar opdeling af folk, der skal indsluses i det danske samfund, og den voksende gruppe af folk, der ikke skal.

I dag har alle fængslede ret til at blive beskæftiget eller uddannet, mens de afsoner deres straf.

Eksempelvis bliver udlændinge, der er dømt til udvisning, tilbudt arbejdstræning, hvor de lærer at sy, eller korte kurser i førstehjælp, svejsning eller hygiejne.

Det udløser en løn på 9,60 kroner i timen plus tillæg på op til 5,92 kroner, afhængigt af om fangen arbejder stabilt.

Karsten Lauritzens melding kommer som et led i Venstres udlændingepolitiske offensiv frem mod næste folketingsvalg.

Senest har politisk ordfører Inger Støjberg (V) i Berlingske argumenteret for at fastsætte forskellige krav til indvandrere, alt efter om der er tale om en "kristen amerikaner" eller en "muslimsk somalier".

Men også dette nye indspark kritiseres fra flere fronter.

Det vil ikke virke, vurderer Ole Ingstrup, der er tidligere leder af den canadiske kriminalforsorg:

- I mit liv har jeg talt med tusindvis af fanger, og jeg har aldrig hørt dem frygte afsoningsforholdene, siger han til Jyllands-Posten.

Ifølge Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, virker det, som om Venstre for tiden har glemt, at loven er lige for alle, mens den konservative retsordfører, Tom Behnke, siger:

- Det generer ikke mig, at de kan kvalificere sig til at tjene lovlige penge, når de kommer hjem.

/ritzau/

 

Dagens Gossip