Venstre vil granske DR's rolle i Eurovision-underskud

Danmarks Radio skal ikke skubbe ansvaret for de enorme økonomiske tømmermænd, der har fulgt i kølvandet på Eurovision 2014 i København, fra sig.

Det mener Venstre, der nu kræver DR's rolle i forbindelse med de massive budgetoverskridelser under det internationale melodi grand prix i København undersøgt af Rigsrevisionen.

Den store musikfest overskred budgetterne tre gange og endte med en regning på 112 millioner kroner, som nu kan havne hos skatteyderne.

- DR har jo absolut haft et kæmpe medansvar for, at man nu står med en stor regning til en masse skatteborgere, siger Venstres kulturordfører, Michael Aastrup Jensen.

- DR's rolle skal afdækkes meget, meget mere, og det nytter slet ikke noget, at man fra DR's side prøver at skubbe problemet fra sig, siger han.

En stor del af forklaringen på, at økonomien bag projektet kom helt ud af kontrol, var byggeomkostningerne ved at omdanne en nedlagt fabrikshal uden tribuner, kloakker og varme til gigantisk, midlertidig koncertsal.

Men selskabet bag Eurovision har i en redegørelse for forløbet også peget på, at Danmarks Radios mange ønsker til tv-produktionen gjorde den samlede regning større.

"For at få det mest effektfulde show fandt DR det nødvendigt i projektforløbet at ændre scenedesign og scenografi", hedder det i redegørelsen. Og videre:

"Det betød, at back stage-områder måtte flyttes ud i lejede telte, fordi der ikke længere var plads inde i hallerne. Det medførte omkostninger til jordflytning, vejanlæggelse, kloakering, fjernvarme, teltleje mv".

Derudover måtte man fjerne bærende søjler i fabrikshallen for at gøre plads til et særligt panorama-kameras fri bevægelighed. Søjler, der efterfølgende måtte bygges op igen.

- Vi mener jo, at Rigsrevisionen skal på banen, så alt kan afdækkes. Alt lige fra Wonderful Copenhagens rolle til DR's, siger Michael Astrup Jensen.

DR's "executive Producer" for Eurovisionen 2014, Pernille Gaardbo, hæftede sig i et skriftligt svar til Ritzau mandag ved, at DR har overholdt egne budgetter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip