Venstre vil ikke ændre skolereform trods kritik

16/06/2014 13:51

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Det er bekymrende, hvis skoleelever helt ned til 3. og 4 klasse udvikler angst for eksamen. Men fænomenet er alligevel ikke tegn på, at der skal laves noget drastisk om.

Det mener Venstres folkeskoleordfører, Karen Ellemann. Kristeligt Dagblad skriver mandag, at en stadig mere præstationspræget kultur med test og prøver fra 0. klasse har ført til, at angsten for det grønne bord nu har bredt sig til folkeskolens lave klassetrin.

- En test skal selvfølgelig ikke bruges som en hammer oven i hovedet og være en demotiverende faktor. Men en test og åbenhed om resultaterne er i høj grad et overordnet pejlemærke for, hvordan det faglige niveau er i folkeskolen, siger Karen Ellemann.

Skolepsykologer og forskningsleder Andreas Rasch-Christensen på Via University College samt Danske Skoleelever advarer samstemmende om, at præstationskulturen får de mindste elever til at reagere negativt på faglige test og prøver.

Men ifølge Venstre er bedre trivsel for eleverne et vigtigt element i den ny folkeskolereform, og en målrettet anvendelse af test kan bruges til at forbedre den enkelte elevs faglige niveau, siger Karen Ellemann.

Hun erklærer sig uenig med formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, i, at nationale test ikke giver et fagligt løft.

Enhedslistens ordfører, Rosa Lund, finder det skræmmende, at elever på de laveste klassetrin udvikler eksamensangst.

- Vi sætter for tidligt ind med prøver og test i folkeskolen. Jeg har svært ved at se, hvad vi får ud af at måle eleverne hele tiden, for de bliver jo ikke fagligt dygtigere af, at man tester dem, siger hun.

Rosa Lund køber ikke argumenter om, at Danmark er så presset i den globale konkurrence, at vi er nødt til at følge trop.

- Nej. Folk fra for eksempel Finland, som traditionelt har ligget langt højere end os i Pisa-undersøgelser, kommer nu til Danmark for at se, hvad det er, vi gør så godt i uddannelsessystemet, siger hun.

/ritzau/