Venstre vil lade Folketinget behandle enkeltsager

Fra tid til anden dukker en sag op på udlændingeområdet, hvor lovgivningen tilsyneladende er for firkantet og rammer personer, den ikke var tiltænkt.

Derfor foreslår Venstre i det oplæg til en kommende udlændinge, som er kommet flere medier i hænde, at Folketinget får mulighed for at behandle sagerne direkte.

- Udlændingeområdet er præget af enkeltsager, og til tider viser det sig, at lovgivningen får konsekvenser, som Folketinget på ingen måde tilsigtede.

- Derfor ønsker Venstre at indføre en særlig dispensationsregel, så disse sager i fremtiden kan løses uden behov for egentlig lovgivning, hedder det i oplægget ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten.

I praksis kunne det foregå ved, at et særligt udvalg i Folketinget tager stilling til sagen og med to tredjedeles flertal kan give dispensation.

Den idé er udlændingeordfører Mette Reissmann fra Socialdemokraterne dog ikke specielt begejstret for:

- Folketingsmedlemmer skal ikke være sagsbehandlere og behandle enkeltsager. Vi skal lægge linjerne for, hvordan sagerne skal håndteres, og det overlader vi så til andre.

- Det er derfor, at man har en centraladministration, et embedsværk og uafhængige nævn til den slags, siger socialdemokraten.

Hos Dansk Folkeparti ser integrationsordfører Martin Henriksen dog muligheder i forslaget. Han oplever, at Folketinget alligevel bliver involveret, som tingene er nu, fordi lovhullerne kalder på politisk handling.

Venstre har et endeligt udspil klar fredag 8. august i forbindelse med partiets sommergruppemøde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip