Venstre vil også sende flygtninge til udenlandske lejre

Tanken om at sende asylansøgere, der kommer til Danmark, retur til lejre uden for landet, er ikke fuldstændig fremmed for Venstre.

Dermed afviser partiet ikke Dansk Folkeparti og Liberal Alliances forslag på området de seneste dage. Det siger den tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), der endda taler for, at selve sagsbehandlingen kan foregå uden for Danmark, skriver Politiken.

Ifølge ham er flygtningepresset på Danmark så stort, at det danske samfund ikke kan tage imod flere.

- Det strømmer til landet med folk, som jo ikke er individuelt forfulgt. Derfor skal der også ske noget på det her område. Der synes jeg, at det naturlige har været og er, at vi undersøger det med at hjælpe folk i nærområderne. Vi kan hjælpe betydeligt flere. Og dem, der kommer her til Danmark, for manges vedkommende har de jo bare købt billetten herop, han til Politiken.

Venstrepolitikeren siger til avisens spørgsmål om at sende asylansøgere, der allerede er nået frem til Danmark, tilbage til nærområder, at:

- Jo, men det skal selvfølgelig finde sted under betryggende former. Det er da det, vi skal udvikle.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) overraskede i sin åbningstale tirsdag med at bebude en stramning af asylreglerne, så asylansøgere, der ikke er individuelt forfulgt, først kan få familiesammenføring efter et års ophold i Danmark. Men regeringen barsler ikke med planer om at oprette lejre i udlandet.

Statsministeren hæfter sig ved Venstre-folkenes forskellige meldinger.

- Løkke stod på Folketingets talerstol og sagde, at de var imod. Det var de også, da de selv var i regering. For de startede med at mene det i 2001 og kom aldrig i gang med det i løbet af de 10 år, de havde mulighed for det. Nu er Claus Hjort så mest for, og det understreger bare, at der er total forvirring i Venstre, og at det her ikke er et seriøst forslag, siger hun til Politiken.

Den radikale leder, Morten Østergaard, kalder Venstres tankegang "helt afsindig" og "vild".

/ritzau/

 

Dagens Gossip