Venstre vil poste penge i praktikpladser

16/03/2015 09:42

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Venstre vil skaffe flere praktikpladser til lærlinge ved at poste 45 millioner kroner i et projekt, hvor virksomheder deler praktikpladser.

Det siger Venstres næstformand, Kristian Jensen, efter at Dansk Industri (DI) mandag har iværksat en kampagne for at sikre flere unge en praktikplads på landets virksomheder.

- Det har været svært af få praktikpladser nok, siden regeringen fjernede tilskuddet til praktikpladser. Derfor foreslår vi 45 millioner kroner til at skabe flere praktikpladser, så virksomheder kan deles om at uddanne en lærling, siger Kristian Jensen.

Venstre vil skaffe pengene ved at skære i administrationsudgifter på beskæftigelsesområdet, forklarer Kristian Jensen.

- Vi vil hellere bruge pengene på at skabe nogle flere lærepladser end på bureaukrati, siger han.

Spørgsmål: - Forringes lærlinges uddannelse ikke ved at dele praktikpladser mellem flere virksomheder?

- Nej. Nogle virksomheder og skoler har taget idéen til sig med gode resultater, som vi gerne vil have spreder sig til flere steder. Vi vil mangle faglærte om ganske få år. Derfor skal vi gøre noget mere, siger Kristian Jensen.

DI har tøvet alt for længe med at skabe praktikpladser, der er et af arbejdsmarkedets største problemer, mener Henning Jørgensen, som er arbejdsmarkedsforsker og professor på Aalborg Universitet.

Venstre hæver også pegefingeren for at få virksomheder til at tage flere lærlinge.

- Jeg tager DI's initiativ som en erkendelse af, at virksomhederne bør gøre noget mere. Det er jeg enig med dem i. Vi ser de 45 millioner kroner som en form for fødselshjælper, siger Kristian Jensen.

Venstre vil også bruge 100 millioner kroner på bedre udstyr til tekniske skoler, så eleverne uddannes med det nyeste udstyr, siger Kristian Jensen.

/ritzau/