Venstre vil presse folk på overførsler i job

Venstre vil ikke sende danskerne senere på folkepension som 68-årige fra 2025, fordi det offentlige forbrug fra 2020 stiger stærkt, når ældre lever længere, og flere børn og unge går i daginstitution og folkeskole. Venstre vil i stedet sende folk på overførsler i job.

Det siger Venstres finansordfører, Peter Christensen.

Han afviser forslaget fra De Radikales leder, økonomiminister Morten Østergaard, som vil betale regningen, når 0,6 procent af det offentlige forbrug fra 2020 går til uundgåelige udgifter ifølge Finansministeriets tal i Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Vi går til valg på, at vi vil have flere ind på arbejdsmarkedet. Vi vil ikke acceptere, at 800.000 danskere ikke er i beskæftigelse. Vi vil gøre det ved at lave et moderne kontanthjælpsloft og sænke skatten på de laveste indkomster, siger Peter Christensen.

Fra 2020 er udgiften dobbelt så stor som nu, da det såkaldte demografiske træk kun er 0,3 procent årligt. Det virker ifølge Morten Østergaard bedst at udskyde pensionsalderen til 68 år fra 2025, fordi danskerne lever længere, men Venstres finansordfører er uenig.

- Vi synes, at det er bedre at få flere af de danskere, der ikke er en del af arbejdsmarkedet til at blive det. Det er visionsløst, hvis vi kun fokuserer på, at alle de, der arbejder, bare skal arbejde mere og mere, siger Peter Christensen.

Han erkender, at Danmark har økonomiske udfordringer efter 2020. Han finder det interessant, at økonomiminister Morten Østergaard rejser debatten, mens finansminister Bjarne Corydon (S) vender det døve øre til.

- Finansministeriet har beregnet disse udfordringer, men vi har en finansminister, der ikke mener, at der er noget problem efter 2020. Det er en lidt spøjs debat, siger Peter Christensen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip