Venstre vil spare for at skabe mere vækst

Venstre vil spare på beskæftigelsessystemet. Så skaffes der penge til at forbedre virksomhedernes forhold, og det vil få flere i arbejde.

Det siger Venstres finansordfører, Peter Christensen, om Produktivitetskommissionens sidste rapport.

- Til en start kan der frigøres halvanden milliard kroner, som stiger til fire milliarder kroner. Det sker ved at gøre beskæftigelsessystemet mere effektivt. Så sparer man penge på overførsler ved, at flere kommer i arbejde, siger Peter Christensen.

Spørgsmål: - Forslaget er politisk ubekvemt for Socialdemokraterne. Nogle vil mene, at det omfordeler ved at tage fra de fattige og give til de rige?

- Det kan aldrig være omfordeling, at man får arbejdsløse i arbejde. Det handler om, at man i stedet får skabt vækst. Regeringen virker, som om den ingen ambitioner har. Den vil kun tale om alt det, den ikke vil, siger Peter Christensen.

Produktivitetskommissionen vil øge boligskatten for at sænke skatten på arbejde. Det strider imod skattereformen, som forlænger VK-regeringens skattestop på ejendomsværdiskatten indtil 2020. Venstre vil ikke være med til højere boligskatter.

- Det er Produktivitetskommissionens eneste forslag, som vi på forhånd er imod. Men jeg er ikke overrasket. Hver gang man sætter økonomer til at arbejde, så vil de gerne beskatte boligejerne noget mere, siger Peter Christensen.

Venstre vil ikke blot lempe skatten på aktieselskaber, som kommissionen foreslår, påpeger han.

- Kapitalbeskatningen er høj. Men det er energiafgifterne også. Der er behov for at lave reformer og lempe nogle af energiafgifterne. Så det bliver billigere at lave produktionsarbejdspladser i Danmark, siger Venstres finansordfører.

/ritzau/

 

Dagens Gossip