Venstre vil stoppe flygtningestrømmen med sparekniven

Regeringen bremser kun flygtningestrømmen til Danmark ved at dreje på de økonomiske skruer. Den skal genindføre lavere starthjælp for udlændinge eller lægge loft over de offentlige ydelser med et moderne kontanthjælpsloft, som Venstre foreslår.

Det siger Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen, om regeringen forslag om at indføre midlertidigt ophold for asylsøgere, der ikke er individuelt forfulgt.

Ifølge regeringen skal flygtninge starte med et års opholdstilladelse, som derefter kan forlænges med to år af gangen afhængig af situationen i deres hjemland.

- Det er en mellemting mellem "Stor ståhej for ingenting" og Ebberød Bank. Grundlæggende gør man ikke noget ved problemet. Man skal ændre vilkårene, så tilstrømningen stopper, siger Martin Geertsen.

- Det er Ebberød Bank, at man lukker en masse mennesker ind og integrerer dem helt, halvt eller kvart, hvorefter man smider dem ud igen. Det er "Stor ståhej for ingenting", fordi myndighederne i forvejen løbende skal vurdere, om folks opholdsgrundlag er i orden.

Venstre vil hjælpe syriske asylsøgere i nærområderne. Der bor millioner af syrere i Tyrkiet, Jordan og i Syrien, siger han.

- Regeringen har brugt penge på at lempe vilkår. De penge kunne man bruge meget mere fornuftigt i nærområderne. Der er smurt falsk fernis over regeringens udlændingepolitik. Man forbedrer vilkårene for dem, der har råd til at betale en menneskesmugler, siger Martin Geertsen.

- En dansk krone er meget mere værd i nærområderne end i det danske kontanthjælpssystem.

Martin Geertsen afviser, at Danmark sender regningen videre til Sverige, som i år modtager 100.000 asylsøgere, især fra Syrien.

- Nej, det giver ikke meget solidarisk mening at belønne dem, der har råd til at betale en menneskesmugler for at komme til Danmark, mener han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip