Venstrefløjen og R forlader udlændingeforhandlinger

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) sparker fredag gang i de forhandlinger, der skal gøre den stribe af udlændingestramninger, hun har lagt frem den seneste tid, til virkelighed.

Men knap har Støjberg nået at indkalde til det indledende møde, før en række partier har forladt forhandlingerne.

Hverken Enhedslisten, SF, Radikale eller Alternativet ser nogen grund til at forhandle mere på baggrund af regeringens forslag.

Regeringen lægger op til at gøre det sværere at få familiesammenføring, sværere at få permanent ophold, sætte flere udlændinge ned på den lave integrationsydelse og udvælge kvoteflygtninge med såkaldt integrationspotentiale.

Endelig er det planen, at flygtninge selv skal betale for transport af familiesammenførte.

- De forslag, som Inger Støjberg lægger frem, handler om at gøre det markant sværere at være flygtning i Danmark. Samtidig vil man spænde endnu flere snubletråde ud for danskere som finder kærester, mænd og koner i udlandet, siger politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (EL).

- Vi har bare har sendt problemerne videre til Sverige, fordi den danske regering ikke vil være med til at tage et fælles ansvar for en europæisk løsning, siger den radikale udlændingeordfører Sofie Carsten Nielsen.

- Vi er ikke et fattigt samfund uden evner. Vi har råd til at foretage en ordentlig integration i Danmark, siger Ulla Sandbæk, integrationsordfører for Alternativet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip