Venstremand beklager kritik af Thornings samliv

Venstres færøordfører, Finn Thranum, beklager på Facebook, at han har kritiseret sstatsminister Helle Thorning-Schmidt (S), fordi hun er gift med en udenlandsk parlamentariker.

Helle Thorning-Schmidt er gift med Stephen Kinnock, som bor i Wales, hvor han for nylig blev valgt til Underhuset for arbejderpartiet Labour.

- I valgkampens hede kommer man nogle gange til at begå fejl og til at sige noget, man ikke mener. Det skete for mig i dag, hvor jeg har udtalt mig på en måde om Helle Thorning-Schmidt, som jeg beklager. Politik skal handle om politik, ikke om personer, skriver han.

Han har sagt til Morgenavisen Jyllands-Posten, at han ikke finder det "normalt", hvordan Helle Thorning-Schmidt lever sammen med ægtefællen Stephen Kinnock.

- Det er ikke for mig idealet af en dansk kernefamilie, at du har en statsminister, hvis mand lever og ånder og bor i et andet land, siger Finn Thranum.

- Min statsminister skal være et forbillede for mig – et forbillede, der lever og bor, som vi danskere gør. Det der er sgu ikke et normalt parforhold.

Derimod er Finn Thranum meget tilfreds med, hvordan Venstres partiformand, Lars Løkke Rasmussen (V), lever sammen med sin færøske hustru Sólrun.

- Med en sød kone og dejlige børn lever V-formanden "normalt", mener Thranum:

- Min statsminister skal sgu ikke have en ægtefælle, der er parlamentariker i et andet land. De skal sgu leve som en dansk familie. Og der er Lars jo. Han har fuldkommen ren røv at trutte i, siger Finn Thranum.

- Han har en sød kone, der bakker ham hundrede procent op og nogle dejlige børn. Og de har et normalt liv Danmark.

Mens Helle Thorning-Schmidt bør være diskvalificeret som statsminister, kan hun have andre politiske poster, mente Finn Thranum, før han fortrød sin udtalelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip