Venstremand bliver kongen af Svendborg

Lars Erik Hornemann er atter engang borgmester i Svendborg. Det skriver DR.

Dermed er resultatet af de maratonforhandlinger, der har foregået siden valgnatten, overstået.

Hornemann har tidligere været borgmester i Svendborg, men han blev ved sidste valg erstattet af socialdemokraten Curt Sørensen.

Han er skuffet over, at han nu må aflevere borgmesterkæden.

- Jeg havde en klar fornemmelse af, at vi i løbet af det seneste halvandet døgn havde forhandlet en god aftale på plads, og så fik vi så pludselig en melding om, at Venstre går med de borgerlige partier. Det må vi tage til efterretning, siger Curt Sørensen til DR.

Ifølge Fyns Amts Avis har Venstre lavet en aftale med Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Det Radikale Venstre.

Avisen skriver, at Venstre ellers var millimeter fra at lave en aftale med rød blok, men aftalen med Socialdemokraterne, Radikale Venstre, SF og Liste T faldt altså til jorden i 11. time.

Dermed generobrer Lars Erik Hornemann borgmesterposten i den sydfynske by, som han mistede til Curt Sørensen i 2009. Hornemann havde på daværende tidspunkt siddet i én valgperiode, efter at han i 2005 brød årtiers socialdemokratisk styre i Svendborg.

Socialdemokratiet og Venstre bliver lige store i det kommende byråd med seks mandater hver. De Konservative får tre pladser, mens De Radikale og Liberal Alliance får hver en. Dansk Folkeparti sikrer sig fem mandater i det 29 pladser store byråd.

Enhedslisten sikrer sig fire mandater, og SF og den lokale liste T får hver et.

/ritzau/

 

Dagens Gossip