Venstreprofiler imod partilinje: Vil sænke grundskylden

To af Venstres folketingsmedlemmer fra hovedstadsområdet går imod partiets linje og opfordrer til at hjælpe landets kommuner med at sænke grundskylden midlertidigt for dem, der er hårdest ramt. Det skriver Berlingske.

De to folketingsmedlemmer, forbrugerordfører Jan E. Jørgensen, der er valgt på Frederiksberg, og iværksætterordfører Jakob Engel-Schmidt, som er valgt i Lyngby, fremlægger nemlig nu et kompromisforslag.

Den stigende grundskyld lægger et økonomisk pres på husejere, særligt i hovedstadsområdet og dele af Østjylland, men Venstre vil ikke afsætte statslige midler til at bremse grundskylden.

Men, foreslår de to, staten bør oprette en pulje på en halv milliard kroner, skriver Berlingske.

- De borgere, jeg taler med, føler, at de bliver presset for den sidste dråbe. Men det er forfærdeligt dyrt at sænke grundskylden, og derfor gør kommunerne det kun i meget ringe omfang, siger Jakob Engel-Schmidt til Berlingske.

Med forslaget om en statslig pulje vil kommuner kunne få dækket halvdelen af udgiften, hvis de sænker grundskyldspromillen i årene frem, indtil et nyt ejendomsvurderingssystem ligger klar.

Ikke alene går forslaget imod Venstres partilinje. Hos Socialdemokraterne møder det også modstand.

Forslaget er en skidt idé, der primært vil gavne landets rigeste borgere, mener Dan Jørgensen (S), minister for fødevarer, landbrug og fiskeri.

- En lettelse af grundskylden vil først og fremmest være til glæde for de mest velstående her i Danmark. De vil få en langt større skattelettelse end den almindelige dansker, der til gengæld kan se frem til, at der skal skæres i sundhed og velfærd for at finde finansiering, lyder det fra Dan Jørgensen i en skriftlig kommentar til Ritzau.

De Konservatives Brian Mikkelsen kritiserer også forslaget fra to de V-politikere. Han kalder det for en "kvart løsning".

- Det understreger Venstres vægelsind, at MF'er foreslår sådan noget individuelt. Der er brug for et reelt grundskyldsstop for alle danskere. Vi håber, at Venstre bliver klogere og støtter De Konservatives forslag, skriver Brian Mikkelsen i en mail til Ritzau.

/ritzau/

 

Dagens Gossip