Venstres hovedbestyrelse er splittet før skæbnemøde

Venstre-toppen kæmper for at få partiet til at fremstå samlet og for at lægge låg på den åbne kritik af partiformand Lars Løkke Rasmussen inden tirsdagens hovedbestyrelsesmøde i partiet.

TV2 har fredag talt med 72 af hovedbestyrelsens 132 medlemmer.

Her svarer 28, at de bakker op om Lars Løkke Rasmussen som formand, mens 10 direkte siger, at han bør gå af.

34 tager først endelig stilling på tirsdag, hvor hovedbestyrelsen mødes for at afgøre partiformandens skæbne. Det var Løkke selv, der indkaldte til krisemødet, efter at Venstre ved søndagens valg havde mistet et af sine hidtil tre mandater i EU-Parlamentet.

To af dem, der har gjort deres stilling op, er formanden og næstformanden for Venstre i Region Sjælland, Elo Jensen og Knud Vincents.

Trods partitoppens forsøg på at stoppe diskussionen i medierne har de to Venstre-mænd, der både er medlemmer af partiets forretningsudvalg og hovedbestyrelse, fredag meldt sig i koret af kritikere med det klare budskab, at Lars Løkke Rasmussen bør gå af.

For nylig bakkede de endnu op om Løkke i forretningsudvalget efter de seneste sager om tøjkøb til 152.000 kroner og en partifinansieret familierejse, men søndagens nederlag ved EU-parlamentsvalget har fået dem til at skifte holdning.

- Vi har jo også et hensyn til vores bagland, siger Elo Jensen til TV2 News.

- Det er klart, at vi ikke går ud med det her, hvis vi stod fuldstændig alene. Men jeg kan godt mærke, at der er et voldsomt pres på formændene rundt omkring, efter at vi har informeret Lars Løkke Rasmussen om vores holdning, siger Knud Vincents til Ritzau.

Både Venstres næstformand, Kristian Jensen, og partiets politiske ordfører, Inger Støjberg, maner til ro i partiet.

- Jamen, der er frustration i Venstres bagland, og det er jo klart: Der er nogen, der er enige med mig, og der er nogen, der er uenige med mig. Jeg synes jo så bare, at det bedste er, at man holder det inden døre og tænker på, hvad der er bedst for Venstre.

- Så kommer vi frem til tirsdag, hvor vi har hovedbestyrelsesmøde, og så håber jeg selvfølgelig, at når hovedbestyrelsesmødet er slut, jamen, så bakker vi op om Lars Løkke, siger Inger Støjberg til TV2.

/ritzau/

 

Dagens Gossip