Venstres Ungdom: Vi har den helt rigtige formand

Venstres Ungdom vil hellere tale om politik, så partiformanden Lars Løkke Rasmussen kan afløse Helle Thorning-Schmidt (S) i Statsministeriet, end drøfte Løkkes tøjbudget til 152.000 kroner og hans betalte familieferie til Mallorca efter valgnederlaget i 2011.

Det siger VU's formand, Jens Husted, der 3. juni møder 131 andre hovedbestyrelsesmedlemmer, som afgør Løkkes fremtid.

- Mødet må have det formål, at vi kan få renset luften. Så må vi videre. Vi har et folketingsvalg, som skal vindes. Hvert minut, vi bruger på hovedbestyrelsesmødet, burde vi bruge på at føre valgkamp mod Helle Thorning, siger Jens Husted.

Han vil ikke erstatte Løkke med næstformanden, Kristian Jensen. Det er ellers blevet foreslået i TV2 News af lokalformand Aksel Buchholt i sønderjyske Rødding.

- Vi har den helt rigtige formand. Jeg glæder mig til at gøre ham til statsminister efter næste folketingsvalg. Længere er den sådan set ikke, siger VU's formand.

Han erkender, at Venstre har formøblet sit forspring med støtte fra hver tredje vælger til kun 16,7 procent ved europaparlamentsvalget. Desuden slår Thorning for første gang Løkke i kampen om vælgernes troværdighed.

- Hvis man valgte denne branche, fordi man håbede, at solen ville skinne hver dag, så valgte man den forkerte branche. Ingen har sagt, at man får noget forærende. Vi skal ud at slås nu, siger Jens Husted.

Venstre må bruge knofedt på at genskabe troværdighed hos vælgerne, så partiet vinder næste valg, fastslår han.

- Lige nu skinner solen ikke ligefrem på Venstre. Men der er ikke andet for end at klø på, siger Jens Husted.

Løkkes sag har ikke kostet nogle af VU's godt 2500 medlemmer, påpeger han.

- Vi skal tude mindre og arbejde mere. Der er rigtig mange, der har travlt med at tude lige nu, siger Jens Husted.

/ritzau/

 

Dagens Gossip