Venus Williams triumferer i omstridt turnering

08/11/2015

Den amerikanske tennisstjerne Venus Williams har oftest stået i skyggen af lillesøster Serena Williams de seneste sæsoner, men søndag indtog hun rampelyset og triumferede som afslutning på sin sæson.

Venus vandt WTA Elite Trophy i kinesiske Zhuhai, som var en turnering for de spillere, der lige netop ikke kvalificerede sig til WTA Finals.

Derfor har ikke alle spillere haft lige store tanker om turneringen. Den danske deltager, Caroline Wozniacki, sagde i optakten, at hun helst var fri for at spille den, og hun fornemmede, at flere kolleger havde det på samme måde.

Venus Williams - verdens nummer 11 - kunne dog godt finde motivationen og vandt en tæt og velspillet finale 7-5, 7-6 over tjekken Karolina Pliskova, der rangerer som nummer 13.

35-årige Venus Williams, der var topseedet, dikterede spillet fra start og virkede ovenpå i forhold til tjekken. Den amerikanske veteran kom foran 4-1 og havde flere muligheder for at bryde igen til 5-1.

Men Pliskova afværgede, fik tro på sig selv og lavede i stedet et comeback til 4-4. Hun havde endda en gylden chance for at bryde til 6-5, men i stedet løftede Williams sit niveau og vandt sættet 7-5 på sin anden sætbold.

I andet sæt var Pliskova oppe med et servegennembrud, men Williams kom tilbage og fremtvang en afgørelse i tiebreak.

Her spillede Pliskova sig frem til en sætbold, men i et forsøg på at slå en vinder, slog hun bolden marginalt ud af banen.

I stedet vandt Williams tre bolde på stribe og kunne juble over sin tredje turneringssejr i 2015.

Turneringssejren betyder, at Venus Williams slutter 2015-sæsonen som nummer syv i verden.

Det er første gang siden 2010, at hun slutter året i top-ti.