Verdens grimmeste hund skal findes: Se de skønne finalister

Skrevet af Sol Stoffregen

19/06/2014

Mest læste i dag

Det er ikke alle hunde, der stod forrest i køen, da der blev delt udseender ud. Men derfor kan man jo godt være en rigtig charmetrold, der oven i købet løber med en titel.

For 26. år i træk skal verdens grimmeste hund findes i konkurrencen "The Worlds Ugliest Dog", som i år afholdes i Californien. På fredag vælger dommerne hvilken af de knap så smukke hunde, der skal have 1. pladsen og kåres som verdens grimmeste hund. Udover den tvivlsomme ære får vinderen 8200 kroner. Det skriver onlinavisen Daily Mail.

LÆS OGSÅ: Mor beder om hjælp på Facebook: Hvem har taget min syge søns hvalp?

Alle hundene, som stiller op i konkurrencen, har været til dyrlægen og er blevet certificeret som "naturlig grim". Deltagerne bliver bedømt i fire kategorier: førstehånds indtryk, unikke features, personlighed og publikum-reaktion.

LÆS OGSÅ: Så bliver det ikke mere nuttet: Hund smager peanut butter for første gang

Arrangørerne bag konkurrencen gør meget ud af at fortælle, at det ikke går ud på at gøre grin med grimme hunde, men at det er en sjov måde at vise sine elskede kæledyr, der ikke opfylder de traditionelle standarder for skønhed, frem på.

- Skønhed er i øjet af beskueren, og konkurrencen har slået fast, at alle hunde ikke behøver at opfylde stamtavle-standarder for at være menneskets bedste ven, siger en talsmand fra konkurrencen til Daily Mail og tilføjer:

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

- Den vindende hund bliver straks en berømthed med international opmærksomhed. 

Se billeder af nogle af deltagerne: