Verdens hurtigste mand overvejer at løbe videre

Hans første ambition er en ny verdensrekord på 200 meter ved OL i Rio til sommer. Men derefter er sprinteren Usain Bolt begyndt at kigge mod atletikbanerne ved OL i 2020 i Japan.

Det siger han i et interview med sit hjemlands Television Jamaica.

- Træneren siger, at jeg kan fortsætte helt til 2020, siger den seksdobbelte OL-guldvinder på 100 meter og 200 meter. I givet fald vil 2020 blive hans fjerde OL-deltagelse.

- Vi får se. Jo ældre man bliver, jo hårdere bliver træningen. 32, 33, 34 år. Det bliver hårdt arbejde. Hvis jeg føler, at jeg kan, så vil jeg helt sikkert gøre det. Men jeg vil slutte mens jeg er på toppen, siger han videre.

Den 29-årige løber fra Jamaica afslører ved samme lejlighed, at han går efter at sætte ny verdensrekord på 200 meter.

- Det overordnede mål er, at det skal blive et fantastisk OL. Folk siger, at de vil se mig vinde, men hvad de i virkeligheden vil se, er rekorder.

- En af de store rekorder, jeg ønsker mig, er 200 meter. Jeg vil under 19 sekunder - som den første nogensinde. Det vil være historieskrivning, fortsætter Bolt.

Usain Bolt siger endvidere, at han hellere vil kopiere løberen Michael Johnson, som stoppede på toppen, end basketballegenden Michael Jordan, som gjorde et skidt comeback efter først at have stoppet karrieren.

- Han forlod sporten, mens han var meget stor og kom tilbage og efterlod et lidt ærgerligt indtryk af sin karriere. Den situation vil jeg ikke sætte mig selv i, mens mine konkurrenter bliver bedre, siger han.

Usain Bolt vandt OL-guld på 100 meter, 200 meter og fire gange 100 meter stafet ved såvel OL i Beijing i 2008 og i London i 2012.

/ritzau/

 

Dagens Gossip