Verdens rigeste bliver endnu rigere

En snoldet andel på 0,004 procent af verdens voksne befolkning sidder på næsten 30 billioner dollar (178.027 milliarder kroner), hvilket udgør 13 procent af verdens totale formue, viser en undersøgelse fra den schweiziske bank UBS og konsulentvirksomheden Wealth-X.

De riges koncentration af den samlede rigdom er vokset.

Rapporten fortæller, at 211.275 personer tilhører en gruppe af stenrige - personer med "ultra-high net worth" (UHNW) - hvor hver især har en formue på over 30 millioner dollar (178 millioner kroner).

Blandt dem er flere end 2325 personer god for mere end en milliard dollar (5,9 milliarder dollar).

Antallet af personer i UHNW-gruppen er steget seks procent det seneste år, mens deres andel af verdens rigdom samtidig er vokset med syv procent.

Den største vækst er sket i gruppen af halvmilliardærer - personer som hver især har mellem en halv milliard og en milliard dollar.

- Selv midt i en tid med geopolitiske konflikter, socio-økonomiske stridigheder og volatile valutamarkeder går det godt på de globale aktiemarkeder, hvilket betyder, at de personer, som indgår i UHNW-gruppen, er blevet rigere og deres indflydelse vokser, hedder det i rapporten.

- En så stor koncentration af rigdom i hænderne på disse få individer er ensbetydende med en høj grad af indflydelse, både på aktiemarkeder og i forskellige industrier.

Blandt de ultrarige er en tredjedel fra Nordamerika, lidt over en fjerdedel fra Europa og lidt under en fjerdedel af Asien.

87 procent af dem er mænd, og deres gennemsnitsalder er 59 år. Gennemsnitsalderen for gruppens kvinder er 57 år.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip