Verdens tykkeste mand er død

Jesper Larsen

|

06/12/2014

Dagens topnyheder

Verdens tykkeste mand er død af lungebetændelse efter en langvarig kamp mod overvægt, skriver flere medier.

44-årige Keith Martin vejede næsten 450 kg, da vægten var på sit højeste, hvilket gav ham den lidet flatterende titel som 'verdens tykkeste mand'.

Keith Martin havde kæmpet med overvægten og for otte måneder siden gennemgik han en succesfuld operation, der fjernede tre fjerdedele af mavesækken.

Keith Martin havde tidligere forklaret, at hans voldsomme overvægt skyldtes et kæmpe forbrug af fast-food, og kalorieindtaget lå på vanvittige 20.000 om dagen. Det er omkring ti gange så meget som anbefalet. 

Efter Keith Martins død har kirugen, der opererede mavesækken mindre, været ude og kræve forhøjede skatter og afgifter på fast-food. 

- Regeringen er nødt til at hæve skatterne på fast-food, ellers ender vi med at se flere mennesker som Keith. De seneste år har jeg opereret flere mennesker, der vejede over 300 kg, siger kirugen Mr. Mannur, ifølge Mirror

Keith Martin var bundet til sin seng og kunne ikke forlade sit hjem i ti år på grund af sin vægt, før han skar kalorieindtaget ned til 2000 per dag, så han kunne tabe sig nok til at få adgang til operationen, der indsnævrede mavesækken. 

Du kan se flere billeder af Keith Martin her