Verdensbanken klar med milliardlån til Ukraine

Verdensbanken er klar til at låne Ukraine op til to milliarder dollar (godt 13 milliarder kroner) i år, meddeler banken. Det er en del af en international hjælpepakke.

- Jeg meddeler hermed, at Verdensbanken er klar til at forpligte sig med op mod to milliarder dollar i 2015 til at støtte Ukraines folk på baggrund af de nuværende økonomiske, finansielle og geopolitiske udfordringer, siger Verdensbankens chef, Jim Yong Kim.

Låneløftet kommer få timer efter, at Ukraine og prorussiske separatister indgik en aftale om våbenhvile ved et topmøde i den hviderussiske hovedstad, Minsk.

Verdensbanken siger, at hjælpen blandt andet skal gå til budgetstøtte, herunder reformer i gas- og banksektorerne, samt til investeringer der skal forbedre sundhedssystemet og landets infrastruktur.

- Vi håber, at dagens aftale i Minsk og IMF's aftale med Ukraine vil bane vej for et mere stabilt økonomisk og udviklingsmæssigt klima til gavn for Ukraines folk, siger Jim Yong Kim.

Den Internationale Valutafond, IMF, meddelte tidligere torsdag, at fonden sammen med en gruppe lande vil give en lånepakke til Ukraine på mere end 40 milliarder dollar (263 milliarder kroner) i alt. Pengene skal udbetales over en periode på fire år.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip