Verdensetter nedlægger Jan. Ø i sæsonfinalen

11/12/2015

Badmintonprofilen Jan Ø. Jørgensen led fredag et gratis nederlag til verdensetteren Chen Long ved sæsonfinalen i Dubai.

Allerede før den sidste gruppekamp mod den stærke kineser var danskeren videre til semifinalerne.

Chen Long vandt forholdsvis sikkert med 21-14, 21-17 over Jan Ø. Jørgensen.

Det så ellers lovende ud i kampens indledning, hvor danskeren fik slået et hul med en føring på 12-8, men så begyndte Chen Long ellers at røre på sig.

Andet sæt var også jævnbyrdigt frem til 10-10, men så trak den suveræne kineser igen fra.

Den indbyrdes statistik mellem Chen Long og Jan Ø. Jørgensen viser otte kinesiske og blot en enkelt dansk sejr.

Både Jan Ø. Jørgensen og Chen Long er videre til semifinalerne, da begge spillere havde vundet deres to første gruppekampe.

Lidt senere var det Viktor Axelsens tur til at tabe en stort set betydningsløs kamp mod japanske Kento Momota, da begge spillere på forhånd var sikret en plads i semifinalerne.

Axelsen lignede i andet sæt en vinder, men det endte med et nederlag på 21-19, 15-21 og 15-21.

En lodtrækning har afgjort, at de to danskere bytter modstandere i lørdagens semifinaler i forhold til fredagens to nederlag. Dermed får Viktor Axelsen lov til at møde Chen Long, mens Jan Ø. Jørgensen skal møde japanske Momota.