Verdenskendt sanger raser over toiletlov

admin

425 uger siden

|

18/05/2016

Dagens topnyheder

Tidligere på året aflyste den legendariske musiker Bruce Springsteen sin koncert i North Carolina som reaktion på den amerikanske delstats omstridte, såkaldte, toiletlov, der giver restriktioner på, hvilke toiletfaciliteter transkønnede må benytte.

Senere gjorde Ringo Starr, Demi Lovato og Cyndi Lauper det samme, og nu raser endnu en musikalsk verdensstjerne over toiletloven.

- Folk, der bakker op om disse diskriminerende toiletfaciliteter, burde få en lektion i medfølelse. De har brug for at anerkende eksistensen af transseksuelle, og at transseksuelle har en grundlæggende rettighed lige som alle andre - nemlig at blive behandlet retfærdigt, skriver Elton John nu i et åbent brev til mediet The Hill.

- Uvidenheden lukker bevidst munden på en i forvejen marginaliseret gruppe. Det er farligt, og det rækker langt ud over toiletter, fortsætter den britiske pianist.

Faktisk er musikeren så rasende, at han vil poste penge i at mindske uligheden ved at "investere i de mest sårbare grupper", skriver han videre.

- Ved at tvinge transkønnede til at benytte et toilet tilhørende et køn, de ikke identificerer sig med, kan i værste tilfælde være traumatisk og selvdestruktivt.

- Som far til to børn håber jeg, at deres verden vil blive fri for diskrimination og hadefuld lovgivning lige som den i North Carolina, slutter den 69-årige Oscar-vindende verdensstjerne.

Elton John har tidligere været gift med to kvinder, men i dag er han gift med filmskaberen David Furnish, som han har sønnerne Zachary, på fem år, og treårige Elijah med.

Elton John giver koncert i Mindeparken i Aarhus den 4. juli

/ritzau/FOKUS