Verdensmester Sebastian Vettel forlader Red Bull

Sebastian Vettel, der er firedobbelt og forsvarende Formel 1-verdensmester, forlader sit hold Red Bull efter denne sæson. Det oplyser Red Bull.

Det er den tyske kører, der har taget beslutningen om at afslutte det succesfulde samarbejde.

- Sebastian Vettel har informeret os om, at han vil forlade Red Bull ved afslutningen på 2014-sæsonen, oplyser Red Bull.

Formel 1-holdet takker samtidig Sebastian Vettel for den "utrolige" indsats, som han har præsteret de seneste seks år. Blandt andet har han vundet Formel 1-mesterskabet de seneste fire sæsoner.

Der har i den internationale sportspresse de seneste dage været rygter om, at Red Bulls og Sebastian Vettels veje var ved at skilles. Sport Bild skrev så sent som fredag, at et brud var forestående.

Det vides endnu ikke, hvem Vettel nu skal køre for. Men flere rygter har sat ham i forbindelse med Ferrari og Kevin Magnussens McLaren-team fra 2015.

- Jeg tror, at der altid har været rygter de seneste år, specielt på dette tidspunkt af sæsonen. Kørermarkedet er sikkert mere en sag for Jenson (Kevins Magnussens McLaren-teamkammerat Jenson Button, red.).

- 17 forskellige kørere har vel været rygtet som hans teamkammerat i 2015. Jeg var en af dem for et par uger siden, og måske er jeg det igen i næste uge. Jeg tænker ikke selv over det, sagde tyskeren tidligere denne uge.

Sebastian Vettel har i denne sæson haft svært ved at leve op til de seneste fire års triumfer. Den 27-årige har endnu ikke vundet et løb i år og er nummer fem i den samlede stilling hele 117 point fra førstepladsen.

Hans holdkammerat, australieren Daniel Ricciardo, er nummer tre efter de to Mercedes-kørere, Lewis Hamilton og Nico Rosberg.

Red Bull oplyser, at russeren Daniil Kvyat fra Toro Rosso overtager Vettels sæde i næste sæson og bliver makker med Daniel Ricciardo.

Formel 1-holdene er i denne weekend i Japan, hvor de forbereder sig til søndagens løb på Suzuka-banen.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip