Verdensmester tuder: Tour de France-etape uansvarlig

Michael Lauritsen

11 år siden

|

13/06/2013

Dagens topnyheder

Når Tour de France inden længe skydes i gang, så er det med flere bemærkelsesværdige udfordringer på ruten. Kræs for cykelfans og en spændende udfordring for rytterne. Men ikke alle ser sådan på det.

For verdensmesteren i enkeltstart, tyske Tony Martin, ryster på hovedet af 18. etape, skriver Velonews.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder

Etapen byder på to ture op ad den legendariske stigning, Alpe d'Huez, men det er ikke stigningsprocenterne og de ekstra kilometer i de tynde luftlag, som får tyskeren til at fare i flint.

Det er derimod nedkørslen fra stigningen Col de Sarenne. Den er uansvarlig, mener verdensmesteren, der langer hårdt ud efter arrangøren af løbet, ASO.

Tony Martin har netop gennemført Criterium du Dauphine, hvor rytterne kørte op og ned af Col de Sarenne. Stigningen har ikke tidligere været brugt i Tour-sammenhæng, og sådan burde det blive ved med at være, mener Omega Pharma – Quickstep-rytteren.

- Jeg var spændt på at se den nye rute fra Alpe d’Huez, men jeg er nødt til at sige, at jeg blev overrasket negativt. Vejen er gammel og smal. Det er en dårlig vej uden autoværn. En enkelt fejl kan betyde, at du ender 30 meter nede af bjerget, siger han VeloNews.

Og Der Panzerwagen raser videre:

- Det er uansvarligt at sende os den vej. Jeg kan ikke forestille mig, at noget kan nå at ændre sig før Tour de France.

Tony Martin er ikke kendt for at være nogen haj til at køre opad. Han får da heller ikke opbakning af australske Richie Porte fra Team Sky.

- Det var ikke værre end andet, vi har prøvet før. Vi tog det stille og roligt, som Froome havde aftalt det med Contador. Man er bare nødt til at køre efter omstændighederne, siger han til Velonews.

Tour de France 2014 skydes i gang fra Leeds den 5. juli.