Verdensmester Vettel jagter 10. Formel 1-sejr i træk

Skrevet af admin

16/03/2014

Dagens topnyheder

Den firedobbelte verdensmester Sebastian Vettel skal forsøge at vinde sit 10. Formel 1-løb i streg, når der søndag trykkes på speederen i australske Melbourne.

Vettel havde en imponerende 2013-sæson, hvor han vandt de sidste ni Formel 1-løb, men tyskeren har langt fra fået den bedste start på det nye år.

Red Bull-profilen havde en skidt dag ved lørdagens regnvåde kvalifikation. Det lykkedes ikke Vettel at sikre sig en startplads i top-10 til søndagens grandprix, og det er første gang siden Formel 1-løbet i Abu Dhabi i november 2012, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Jeg synes, at vi gjorde store fremskridt med bilen, men selvfølgelig er jeg ikke tilfreds, sagde Sebastian Vettel efter kvalifikationen, der i perioder blev kørt i kraftigt regnvejr.

Red Bulls Daniel Ricciardo fra Australien kørte til gengæld suverænt og starter på plads nummer to - lige bag ved Lewis Hamilton fra Mercedes, som har vist skræmmende styrke i optakten til årets første Formel 1-løb.

En masse nye ændringer i bilernes motorer og opbygning har været en stor udfordring for alle Formel 1-hold.

Red Bull har især kæmpet med at få bilerne til at ramme topniveauet, og under kvalifikationen havde Vettel problemer med sin motor. Men selvom Vettel har svære betingelser for at komme på podiet søndag, er han stadig positiv.

- Daniel gjorde et rigtigt godt stykke arbejde med at komme frem til forreste række, så tillykke til ham.

- Det bliver et langt løb, og driftssikkerhed bliver det mest afgørende for at komme i mål, men jeg tror, at der vil være masser af muligheder for os, sagde Vettel.

Formel 1-løbet i Melbourne begynder søndag morgen klokken syv dansk tid. Danske Kevin Magnussen starter på plads nummer fire.

/ritzau/