Verdensstjerne forsvarer sexanklaget Cosby

Mandag kom det frem, at Bill Cosby tilbage i 2005 indrømmede at have købt receptpligtige, sløvende piller med det formål at give dem til kvinder, så han kunne forgribe sig på dem.

I forvejen er omkring 30 kvinder stået frem med beretninger om, at den nu 77-årige komiker og skuespiller har udsat dem for lignende sexovergreb.

Cosby er endnu ikke blevet dømt i nogen af sagerne, som skulle være fundet sted i 70'erne og 80'erne, og derfor mener Whoopi Goldberg, at den sexanklagede skuespiller er uskyldig, ind til andet er bevist.

Under tirsdagens udgave af programmet "The View", hvor den 59-årige Oscar-vindende skuespillerinde er medvært, udtrykte hun sin - ind til videre - ubetingede støtte til Cosby.

- Jeg siger det her, fordi det er min mening, og i USA er man uskyldig, indtil det modsatte er bevist, og det kommer måske som en chok. Det er ikke bevist, at han er voldtægtsforbryder, understregede Goldberg.

- Jeg kan ikke lide at være dømmende, for jeg har selv været udsat for at blive dømt, så jeg er meget, meget forsigtig. Gem jeres grimme kommentarer, tilføjede skuespillerinden.

- 80'erne var ikke lige sjov for alle tydeligvis. Vi ser, hvad der sker, når der kommer mere information i sagen, sagde Goldberg, der har det borgerlige navn Caryn Elaine Johnson.

Programmets anden medvært, Raven-Symoné, havde modsat Goldberg svært ved at tale om Cosby, som var med til at starte den tidligere Disney-barnestjernes karriere.

- Jeg bryder mig ikke om at diskutere sagen, for han er grunden til, at jeg sidder her i dag. Jeg har brug for et bevis, før jeg vil give min mening til kende, understregede skuespillerinden, der spillede sammen med Cosby gennem 63 afsnit i hans populære komedieserie "The Cosby Show". Her spillede hun den lille datter Olivia.

Bill Cosby selv nægter at tale om anklagerne offentligt og har ind til videre afvist dem alle, hvoraf mange af dem er forældede til de amerikanske domstole.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip