Verdensstjerne skamroser dansk tv

Tv-seere verden over har siddet klinet til fjernsynet, når serier som "Forbrydelsen" og "Broen" er rullet over skærmen.

Blandt de mange fans af de skandinaviske prisvindende dramaer er ingen ringere end den kontroversielle komiker Ricky Gervais, der har siddet på kanten af sofaen med flossede negle under de højspændte hitserier.

- Har netop afsluttet "Broen". Konsekvent det mest smukke, innovative og overbevisende drama på tv, jubler den Emmy-vindende verdensstjerne på sin Twitter og understreger, at han er til den ægte vare og ikke den amerikanske genindspilning.

- Selvfølgelig mener jeg den originale version af "Broen". Skandinavien styrer verdenen i øjeblikket inden for drama, fastslår den britiske ballademager og fortsætter sine storroser, som ingen ende vil tage.

- "Forbrydelsen", "Broen", "Trapped" (islandsk krimiserie, red.). Hvorfor kan vi ikke lave dramaer som dem? Så interessant og anderledes og modigt, skriver Golden Globe-vinderen videre.

Faktisk har Gervais længe været så fascineret af den nordiske filmkunst, at han har brugt Thomas Vinterbergs Golden Globe-nominerede dogmedrama "Festen" som inspirationskilde til hitkomedieserien "The Office".

- Jeg var meget inspireret af tempoet og naturalismen i "Festen", da jeg lavede "The Office", så måske skabte jeg ved et uheld en skandinavisk komedie, joker den kontroversielle komiker blandt de mange storrosende tweets.

Læs alle Gervais' tweets her: https://twitter.com/rickygervais

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip