Vesselbo: Derfor går jeg imod Venstres udlændingeudspil

I idylliske omgivelser med en bagende sol over Maribo kunne Venstre præsentere sit nye udlændingeudspil på sit sommergruppemøde fredag.

Dog var der én venstremand, der ikke kunne skrive under på hele udspillet. Nemlig socialordfører Eyvind Vesselbo.

Han har taget forbehold for den del af udlændingeudspillet, der drejer sig om den såkaldte forskelsbehandling, hvor Venstre vil gøre det sværere for nogle udvalgte lande at komme ind i Danmark.

- Her signalerer man, at der er nogle, vi mindre vil have kommer til Danmark og omvendt. Og det er et problem for mig som menneske, for det behøver ikke at være så firkantet, siger han efter sommergruppemødet torsdag.

At Eyvind Vesselbo valgte at stå udenfor på det punkt, har ikke skabt nogen dramatik internt i partiet, påpeger han.

- Jeg respekterer gruppens udspil. Det er ideelt, at gruppen kan vedtage en beslutning, og at en person med et andet synspunkt kan stå ved det, uden at verden bryder sammen, siger han.

Det er ikke nyt, at Eyvind Vesselbo ikke klapper i hænderne over det nye udlændingeudspil. I en kronik i Politiken søndag viste han sin tydelige utilfredshed med 24-års-reglen, der ifølge ham ikke har den store virkning.

Men som det ser ud, vil Venstre ikke afskaffe 24-års-reglen. Partiet vil derimod modernisere den, blev det udlagt på sommergruppemødet.

Venstre vil indføre en beløbsgrænse, der kræver, at udlændinge fra lande, der minder om Danmark, skal have et job med en årlig løn på mindst 215.000 kroner, hvis de vil bo i Danmark.

Lande, hvis borgere af Venstre betegnes som svære at integrere i Danmark, skal tjene næsten det dobbelte, nemlig 400.000 kroner om året.

På den måde kan udlændinge smutte udenom 24-års-reglen, hvis de viser, at de er arbejdsdygtige.

Også venstrefolk som Birthe Rønn Hornbech, EU-parlamentariker Jens Rohde og tidligere minister Eva Kjer Hansen har været ude med riven i forbindelse med det nye udspil.

/ritzau/

 

Dagens Gossip