Vestager afviser flugt fra truende valgnederlag

Det er et tilvalg at blive EU-kommissær i Bruxelles - ikke et fravalg af problemerne i dansk politik.

Sådan lyder det fra De Radikales afgående leder Margrethe Vestager, som søndag mødte ind på Christiansborg for at tage afsked med folketingsgruppen som politisk leder.

Vestagers farvel kommer på et tidspunkt, hvor der maksimalt er ét år til valget, og rød blok fortsat står til et klart nederlag. Dermed vil Vestager, som meningsmålingerne ser ud nu, skulle vinke farvel til ministerbilen om få måneder.

Den 46-årige økonomi- og indenrigsminister afviser dog, at hun flygter fra et truende valgnederlag og dermed skaber problemer for sit eget parti.

- Med det talent, som vi har, så har jeg fuldstændig ro i sindet med hensyn til, at vi nok skal klare valget, siger Margrethe Vestager.

Hun fastslår samtidig, at hun har tillid til, at medlemmerne af den radikale gruppe vil kunne løfte partiet, hvis Morten Østergaard som ventet bliver ny leder.

- Han vil være supergod til det. Han har været min wingman i syv år. Han har været med til at lave strategier og reformer og forhandle dem. Han er nok den, jeg har mest tillid til overhovedet, siger Vestager om Morten Østergaard.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip