Vestager beklager fejl ved EP-valget

På grund af en fejl har op mod 100 personer ikke modtaget den information, de ellers havde krav på i forbindelse med afviklingen af EU-parlamentsvalget i maj.

Det oplyser Økonomi- og Indenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Ministeriet skulle have sendt postkort med information til ikke-danske EU-borgere, som bor i Danmark, om, hvordan de kom på valglisten til EU-parlamentsvalget i Danmark.

Som EU-borger bosat i et andet EU-land kan man nemlig selv vælge, om man vil stemme på kandidater fra sit hjemland eller det land, man bor i. På grund af en fejl har en række af disse ikke-danske EU-borgere imidlertid ikke modtaget postkortet.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) beklager procedurefejlen.

- Jeg beklager den fejl, der er sket. For jeg synes, det er vigtigt, at alle borgere i landet kender deres rettigheder og muligheder, når de stemmer og deltager i demokratiet. Heldigvis er de omtalte postkort ikke den eneste måde at få oplysningerne på.

- Både danske og ikke-danske borgere har blandt også kunne finde oplysninger på ministeriets hjemmeside og på borger.dk, siger Margrethe Vestager i en skriftlig kommentar.

Økonomi- og Indenrigsministeriet vil nu øge antallet af sikkerheds- og kontrolprocedurer for at sikre, at en lignende fejl ikke kan ske ved fremtidige udtræk over de valgberettigede til EU-parlamentsvalget.

Ministeriet understreger, at de manglende postkort til de op mod 100 EU-borgere hverken har haft indflydelse på opgørelsen af mandatfordelingen eller de valgte kandidater ved EU-parlamentsvalget.

/ritzau/