Vestager: Der bliver drevet plat på Sareens ministerpost

Den radikale partileder, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), siger, at hun ikke forstår debatten i kølvandet på udnævnelsen af partifællen Manu Sareen til ny integrationsminister.

- Hvis jeg skal være meget ligefrem, så synes jeg, der bliver drevet plat på det.

- Denne her diskussion, der er blusset op, fordi der er kommet en ny integrationsminister, den stiller jeg mig helt uforstående overfor, siger Vestager tirsdag til Ritzau i forbindelse med et besøg i Paris.

Vestager kan ikke se, at parti- og personskiftet på posten i sig selv skulle indvarsle en ny politik.

Og en kommentar fra Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard, om, at Danmark nu får "en hallelujaagtig" minister, henviser Vestager til partifællen Marianne Jelved.

- Det må jeg så henvise til Marianne, fordi det er hende, der er kirkeminister, siger Vestager.

Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engells bemærkning om, at nuværende justitsminister Karen Hækkerup (S) og den nye integrationsminister er som ild og vand, preller også af på den radikale partileder.

- Jeg giver ikke noget for de der personsammenligninger. Det afgørende er at få integrationen til at fungere stadig bedre.

- Det har været regeringens ambition i Helle Thorning I, og det vil være regeringens ambition i Helle Thorning II, siger Vestager med henvisning til SRSF-regeringen og den nye SR-regering.

Margrethe Vestager ser det heller ikke som et særskilt dansk problem, at der er konstateret det højeste antal asylansøgere i 10 år.

- Jeg synes, det er sørgeligt, at vi lever i en verden, hvor stadig flere mennesker er nødt til at flygte fra det sted, hvor de bor, fordi der er ufred.

- Det er helt naturligt, at Danmark også løfter en del af ansvaret, når man ser på, hvor mange flygtninge der bliver taget imod i Jordan og andre nabolande, siger hun om den syriske konflikt.

På den baggrund mener den radikale partileder heller ikke, at et stigende antal asylansøgere skal give anledning til en ændring i den danske lov.

- Nu har vi jo ikke ændret noget som helst i asyllovgivningen fra den asyllovgivning, der var under Venstre og Konservative. Så det kan i hvert fald ikke være lovgivningens skyld, siger Margrethe Vestager.

/ritzau/

 

Dagens Gossip