Vestager fastholder bedring på vej i dansk økonomi

Den danske vækst tabte pusten og faldt med 0,3 procent i andet kvartal 2014, viser tal offentliggjort af Danmarks Statistik fredag.

Og det står i kontrast til, at regeringen så sent som tirsdag kom med deres vækstskøn for hele 2014, som de forventer lander på 1,4 procent.

- Billedet er som ventet blandet. De foreløbige tal tyder på, at BNP-væksten var svag, mens beskæftigelsen omvendt stiger med 5000 personer, skriver økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) i en kommentar til Ritzau.

Ministeren understreger, at der generelt er stor usikkerhed om de første opgørelser, så man skal passe på med at lægge for meget i dem. Der sker ofte, at tallene efterfølgende bliver revideret i den ene eller anden retning.

- Et enkelt kvartal med tilbagegang i BNP ændrer under alle omstændigheder ikke ved indtrykket af, at der generelt er en bedring undervejs, og at det har der været det seneste halvandet års tid, skriver ministeren.

- Siden slutningen af 2012 er beskæftigelsen steget med 27.000 personer. Ser man på udsigterne for andet halvår, så peger de fleste indikatorer fortsat på vækst, både herhjemme og i udlandet, påpeger Margrethe Vestager.

Fredag kom der ligeledes tal fra Eurostat om inflationen i euroområdet. Den ligger fortsat lav - i august lå den på 0,3 procent. Den meget lave inflation giver risiko for, at eurozonen bevægelser sig ind i en deflationsspiral med faldende priser og faldende produktion.

Margrethe Vestager kommenterer ikke direkte på inflationen i eurozonen - men siger om den danske udvikling i væksten, at "vejen frem ikke er snorlige".

- Vi taler ikke om et egentligt opsving, men om en gradvis og forholdsvis langsom genopretning, skriver ministeren.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip