Vestager fastholder bedring på vej i dansk økonomi

Den danske vækst tabte pusten og faldt med 0,3 procent i andet kvartal 2014, viser tal offentliggjort af Danmarks Statistik fredag.

Og det står i kontrast til, at regeringen så sent som tirsdag kom med deres vækstskøn for hele 2014, som de forventer lander på 1,4 procent.

- Billedet er som ventet blandet. De foreløbige tal tyder på, at BNP-væksten var svag, mens beskæftigelsen omvendt stiger med 5000 personer, skriver økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) i en kommentar til Ritzau.

Ministeren understreger, at der generelt er stor usikkerhed om de første opgørelser, så man skal passe på med at lægge for meget i dem. Der sker ofte, at tallene efterfølgende bliver revideret i den ene eller anden retning.

- Et enkelt kvartal med tilbagegang i BNP ændrer under alle omstændigheder ikke ved indtrykket af, at der generelt er en bedring undervejs, og at det har der været det seneste halvandet års tid, skriver ministeren.

- Siden slutningen af 2012 er beskæftigelsen steget med 27.000 personer. Ser man på udsigterne for andet halvår, så peger de fleste indikatorer fortsat på vækst, både herhjemme og i udlandet, påpeger Margrethe Vestager.

Fredag kom der ligeledes tal fra Eurostat om inflationen i euroområdet. Den ligger fortsat lav - i august lå den på 0,3 procent. Den meget lave inflation giver risiko for, at eurozonen bevægelser sig ind i en deflationsspiral med faldende priser og faldende produktion.

Margrethe Vestager kommenterer ikke direkte på inflationen i eurozonen - men siger om den danske udvikling i væksten, at "vejen frem ikke er snorlige".

- Vi taler ikke om et egentligt opsving, men om en gradvis og forholdsvis langsom genopretning, skriver ministeren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip