Vestager giver lyssværd til Østergaard i velkomstgave

Den nye økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) fik et rødt lyssværd i velkomstgave fra den afgående minister, partifællen Margrethe Vestager, da han fik overdraget sit ministerium ved en ceremoni tirsdag eftermiddag.

Lyssværdet, der er en vigtig rekvisit i de kendte Star Wars-film, skal give ham den styrke, han får brug for i de kommende politiske forhandlinger om finansloven med Enhedslisten og SF.

- Selvom det måske undrer lidt, så lyser sværdet faktisk rødt, for nogle af de kampe, du kommer til at tage, bliver med vores røde kammerater, siger Margrethe Vestager.

- Det var en gave, du skulle have haft for lang tid siden, siger hun med henvisning til, at Østergaard har været i lære hos hende som partileder, ligesom Luke Skywalker stod i lære som en af de gode Jedi-riddere i Star Wars:

- May the force be with you.

Rokaden sker, fordi Margrethe Vestager skal have en kommissærpost i EU-Kommissionen i Bruxelles. Det blev meldt ud natten til søndag, hvorefter hun overdrog både sin rolle som partileder af De Radikale og posten som økonomi- og indenrigsminister til Østergaard.

Ligesom Margrethe Vestager - og uden at koordinere det, fastslog Østergaard - havde han også et lyssværd med til sin forgænger.

Det skal bruges, når de to skal stå overfor hinanden til møder i EU-regi, ligesom da Star Wars-karaktererne Darth Vader og Luke Skywalker stod over for hinanden i den berømte far-søn scene.

- Her er et lille lyssværd til dig, så du er vel udrustet, siger han.

Østergaard håber, at Vestager kan være med til at skabe vækst i hele Europa som ny EU-kommissær.

- Du er jo med til at overtage et Europa, som ikke har den vækst og det tempo, vi kunne håbe på. Vi håber, at du kan gøre en forskel, siger Morten Østergaard.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip