Vestager giver lyssværd til Østergaard i velkomstgave

Den nye økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) fik et rødt lyssværd i velkomstgave fra den afgående minister, partifællen Margrethe Vestager, da han fik overdraget sit ministerium ved en ceremoni tirsdag eftermiddag.

Lyssværdet, der er en vigtig rekvisit i de kendte Star Wars-film, skal give ham den styrke, han får brug for i de kommende politiske forhandlinger om finansloven med Enhedslisten og SF.

- Selvom det måske undrer lidt, så lyser sværdet faktisk rødt, for nogle af de kampe, du kommer til at tage, bliver med vores røde kammerater, siger Margrethe Vestager.

- Det var en gave, du skulle have haft for lang tid siden, siger hun med henvisning til, at Østergaard har været i lære hos hende som partileder, ligesom Luke Skywalker stod i lære som en af de gode Jedi-riddere i Star Wars:

- May the force be with you.

Rokaden sker, fordi Margrethe Vestager skal have en kommissærpost i EU-Kommissionen i Bruxelles. Det blev meldt ud natten til søndag, hvorefter hun overdrog både sin rolle som partileder af De Radikale og posten som økonomi- og indenrigsminister til Østergaard.

Ligesom Margrethe Vestager - og uden at koordinere det, fastslog Østergaard - havde han også et lyssværd med til sin forgænger.

Det skal bruges, når de to skal stå overfor hinanden til møder i EU-regi, ligesom da Star Wars-karaktererne Darth Vader og Luke Skywalker stod over for hinanden i den berømte far-søn scene.

- Her er et lille lyssværd til dig, så du er vel udrustet, siger han.

Østergaard håber, at Vestager kan være med til at skabe vækst i hele Europa som ny EU-kommissær.

- Du er jo med til at overtage et Europa, som ikke har den vækst og det tempo, vi kunne håbe på. Vi håber, at du kan gøre en forskel, siger Morten Østergaard.

/ritzau/

 

Dagens Gossip