Vestager: Jeg bliver en anden slags politiker

Margrethe Vestager er på vej til at skifte Økonomi- og Indenrigsministeriet ud med posten som EU's konkurrencekommissær.

Men selvom iagttagere har beskrevet dette som et skifte fra lovgivning til administration, så mener hovedpersonen ikke selv, at hun går fra at være politiker til at blive embedsmand.

- Jeg tror, jeg bliver en anden slags politiker, erklærer Vestager onsdag på et udendørs pressemøde ved Økonomi- og Indenrigsministeriet.

- Jeg lægger vægt på, at der er politik i at få ting til at virke. Det er ikke nok at få vedtaget lovgivningen. Det, at få ting til at virke, og at det er virkelighed for virksomheder, det er for mig rigtig politik, uddyber Vestager.

Selvom de europæiske konkurrenceregler i store træk har været uændrede det sidste halve århundrede, ser hun alligevel muligheder for at påvirke dem.

- Vi har en fortsat diskussion om, hvorvidt vi har fået for mange regler, og om vi som politikere ikke skal stoppe op et øjeblik og se, om det virker, i stedet for hele tiden at se efter, om der er bitte, bitte små hvide pletter, som ikke er regeldækket, påpeger Vestager.

Hun fortæller, at hun har stor respekt for sin kommende opgave.

- Det er et udøvende område, hvor kommissionen har en meget, meget stærk kompetence og pligt til at handle, siger den kommende kommissær og uddyber:

- Det er forudsætningen for, at små virksomheder kan komme ind på markedet, at forbrugere får priser, som er fair og rimelige, og at stater ikke bruger skatteyderes penge på at forskelsbehandle virksomheder.

Margrethe Vestager er på ingen måde skuffet over ikke at blive udpeget som en af kommissionens seks næstformand.

- Nej, faktisk tværtimod. Jeg har meget gerne villet have en portefølje, hvor der var et konkret arbejde at gøre, erklærer hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip