Vestager klar til at tage skatte-møgsag i EU-Parlamentet

Det kan blive EU's ny konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, der møder op i EU-Parlamentet for at svare på kritiske spørgsmål om store virksomheders omstridte skattearrangementer i Luxembourg.

Det siger Vestager selv tirsdag på vej ind til sit første møde med Europaparlamentets økonomiudvalg.

På spørgsmålet om, hvorvidt det bliver den kritiserede formand for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, selv - eller om det bliver en anden kommissær, der skal svare på parlamentarikernes spørgsmål om skatteunddragelse, svarer Margrethe Vestager:

- Jeg vil da bestemt tro, at hvis parlamentet kalder på os, så kommer vi. Og det kunne jo for eksempel være mig, der kom, hvis der er spørgsmål om skat og konkurrence.

Den danske kommissær understreger, at hun i sagens natur ikke kan tale på vegne af EU-Kommissionens formand.

Juncker var gennem 24 år enten finansminister eller regeringsleder i Luxembourg, og han sad derfor ved magten, da de mange hundrede udenlandske selskaber indgik ekstremt lukrative skatteaftaler med Luxembourg i årene 2002-2010.

- Min opgave er jo at forfølge de sager, som vi har åbnet, for at finde ud af, om noget ikke er, som det skal være. Det er sagen, og forhåbentlig bliver det på et tidspunkt sådan, at når man laver skatteaftaler, så er de inden for skiven, siger Vestager.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip