Vestager: Sag fra Viborg om millionstøtte er alvorlig

Sagen om Viborg Kommunes ulovlige millionstøtte til fodboldklubben Viborg FF er alvorlig.

Det mener indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager (R), der tirsdag kommenterede sagen fra De Radikales sommergruppemøde i Nyborg.

- Jeg synes altid, at det er en stor sag, hvis man oplever, at skatteborgernes penge bliver forvaltet på en måde, som ikke er i orden. Det synes jeg altid er en stor sag, siger Margrethe Vestager.

I april afgjorde Statsforvaltningen Midtjylland, at det var ulovligt, da et flertal i Viborg Byråd gav borgmester Søren Pape Poulsen (K) fuldmagt til på en ekstraordinær generalforsamling at tvinge Energi Viborg til at købe stadionnavnet af Viborg FF.

Sagen kan ende på Margrethe Vestagers skrivebord, fordi Økonomi- og Indenrigsministeriet er overordnet tilsynsmyndighed på området.

- Som den ligger nu, er det en sag, som Statsforvaltningen har udtalt sig om, og som Viborgs borgmester og byråd har med blandt andet deres vælgere, om det var det en rimelig disposition at gøre, som de gjorde, siger Margrethe Vestager.

Søren Pape Poulsen har fastholdt, at der ikke var tale om ulovlig støtte, men markedsføring, da det kommunalt ejede selskab, Energi Viborg, købte et navnesponsorat af fodboldklubben Viborg FF for over tre millioner kroner.

- Tager man rundt i landet, vil man se, at energiselskaber og andre har købt sig til stadionnavne, siger Søren Pape Poulsen.

De Konservatives gruppeformand på Christiansborg, Brian Mikkelsen, mener, at det er en sag for byrådet - ikke medlemmerne i De Konservative.

- Vi blander os ikke i den sag. Det foregår i alle kommuner hver eneste dag, at der er diskussioner med Statsforvaltningen om, hvor langt man kan gå. Det, der er væsentligt for mig, er, at det er en demokratisk beslutning taget af et flertal i byrådssalen bestående af flere forskellige partier, siger han til Ritzau.

/ritzau/

 

Dagens Gossip