Vestager venter på afklaring om skattely i Luxembourg

EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, siger, at hun endnu ikke har lagt sig fast på en holdning til nye oplysninger om skatteforholdene i Luxembourg.

- Vi har ikke set alle de oplysninger, der blev offentliggjort i går, og vi har på nuværende tidspunkt endnu ikke lagt os fast på en holdning til disse aftaler og en mulig formel opfølgning fra kommissionens side, siger Vestager i en skriftlig kommentar til sagen, der har domineret flere europæiske medier torsdag.

Den danske kommissær er på sin fjerde arbejdsdag kommet i centrum i den spegede sag, hvor hun skal lede en efterforskning, der handler om beslutninger truffet under hendes nye chef, kommissionsformand Jean-Claude Junckers, 19 år som regeringschef i Luxembourg.

Vestager understreger dog, at skatteaftaler, der giver virksomheder fordelagtige skattevilkår, ikke per definition er ulovlige.

- Skatteaftaler er som sådan en almindelig praksis i medlemslandene.

- Men hvis skattemyndighederne i et medlemsland accepterer, at skattegrundlaget for en konkret virksomhed bliver beregnet på en fordelagtig måde, som ikke svarer til markedsbetingelserne, kan det give virksomheden en mere fordelagtig behandling end den, andre virksomheder normalt ville få under landets skattelovgivning.

- Det kan udgøre statsstøtte, skriver Margrethe Vestager.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip