Vestager: Vi skærer ikke i beskæftigelsesudspil

Venstre må kigge i vejviseren efter at finde fire milliarder kroner i besparelser, når regeringen fremlægger sit beskæftigelsesudspil.

Det fastslår De Radikales vicestatsminister, økonomiminister Margrethe Vestager. Hun besøger Horsens sammen med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) for at tjekke, hvordan kommunen anvender sin del af regeringens ældremilliard.

- Reformen skal virke, forstået på den måde, at flere kommer hurtigere i arbejde. Men jeg tror ikke, at der bliver penge i hånden nu og her, siger Margrethe Vestager til TV2 News.

- Til gengæld så håber jeg, at det virker, når vi ser ud i tiden. Så bliver der nogle penge, fordi færre skal bære byrden af at være arbejdsløs længe.

Venstre vil spare fire milliarder kroner på beskæftigelsessystemet. Beløbet bør bruges til at sænke skatter og afgifter for erhvervslivet i regeringens vækstplan.

Det foreslog Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, for nylig Helle Thorning-Schmidt i Folketingets spørgetime. Ved Venstres sommergruppemøde sidste år ville han i 2014 spare halvanden milliard kroner på beskæftigelsessystemet og fire milliarder i 2020.

Venstre ville blandt andet finde besparelsen med færre jobcentre i fremtiden. Derimod har Thorning afvist, at det er en spareøvelse, og fået støtte fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) og finansminister Bjarne Corydon (S).

Margrethe Vestager erkender, at der kommer et "strukturelt råderum", når færre ledige skal betjenes af beskæftigelsessystemet.

- Men vi har ingen planer om at spare og skære hist og pist. Det er ønsket at skabe større frihed og give andre muligheder for, at den enkelte og jobkonsulenten sørger for at komme hurtigst muligt tilbage på arbejdsmarkedet, siger Margrethe Vestager.

/ritzau/

 

Dagens Gossip