Vestas-aktien stiger efter kæmpe norsk ordrenyhed

Skrevet af admin

23/02/2016

Mest læste i dag

Vestas skal levere vindmøller med en samlet kapacitet på 1000 MW til et enormt norsk vindprojekt. Det er nok til at betjene flere hundredetusinde norske hjem.

Ordren bringer glæde hos investorerne, der kvitterer med at sende aktien op med tre procent i et ellers faldende marked.

Nyheden er kommet, fordi Vestas via fondsbørsen var tvunget til at bekræfte medierygter.

Derfor er der heller ikke tal på ordren endnu. Men projektet skal omfatte 278 vindmøller og har et samlet budget på 11 milliarder norske kroner, 8,7 milliarder danske kroner.

- Vestas kan bekræfte, at Fosen Vind har valgt Vestas til levering af vindmøller til seks vindkraftværker med en samlet kapacitet på 1 gigawatt i Norge.

- Indgåelsen af kontrakten har fundet sted, og den heraf følgende faste og ubetingede ordre forventes inden for kort tid, skriver Vestas.

Vestas præsenterer normalt først ordrer, når de er netop "faste og ubetingede", hvilket betyder at ordren er hundrede procent sikker.

Allerede nu bringer ordren dog glæde og ikke kun for aktionærerne.

- Det er superfedt for Vestas, at den her ordre alligevel går igennem. Det er et tigerspring ind på det norske marked, som jo er et marked, hvor Vestas egentligt ikke rigtigt har været repræsenteret. Så det er rigtigt godt nyt, siger Sydbanks Vestas-analytiker Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Han regner med, at Vestas får omkring 7,5 GW nye ordre i indeværende regnskabsår, og den nye store ordre kan gøre en forskel for den danske virksomhed.

- Man kan sige, at 1 GW fra eller til gør noget af en forskel. Det er i hvert fald med til at dæmpe presset på Vestas' ordreindgang i den nærmeste fremtid ganske markant.

- Det er usædvanlig godt nyt for Vestas, og det er med til at tegne nogle spændende konturer for, hvad der vil ske i 2017 og viser, at selskabet formentligt vil holde fast i fortsat vækst i 2017, siger Jacob Pedersen.

/ritzau/