Vestas begejstrer analytiker: Meget stærkt regnskab

Vestas er leverede et flot resultat i årets tredje kvartal, der overgik analytikernes forventninger på både omsætning og bundlinje, og det kastede en opjustering af sig.

Og der er grund til at glæde sig over de solide resultater, vurderer senioranalytiker i Sydbank Jacob Pedersen over for Ritzau Finans.

- Det her er et meget, meget stærkt regnskab. Vestas' omsætning er bedre end ventet, og selskabets bruttomarginal er noget bedre, end man havde troet.

- Produktionsøkonomien er bedre, overskudsgraden er bedre, og det er i det hele taget et meget, meget stærkt tredje kvartal fra Vestas, siger Jacob Pedersen.

Vestas opjusterer forventningerne til årets omsætning fra mindst 44,6 milliarder kroner til nu op mod 52 milliarder kroner.

Forventningen til overskudsgraden opjusteres fra minimum seks procent til syv-otte procent, og forventningen til de frie pengestrømme opjusteres fra minimum 2,2 milliarder kroner til nu et sted mellem knap 2,9 og 5,2 milliarder.

- Vestas opjusterer sine forventninger for året, og det er i og for sig ikke overraskende. Opjusteringen er inden for rammerne af det ventede, siger Jacob Pedersen, som dog - før regnskabet - først ventede en opjustering i det nye år.

Vindmølleselskabet leverede et driftsresultat på omkring 1,2 milliarder kroner før særlige poster i kvartalet, hvilket var langt bedre end analytikernes prognose, der ifølge Ritzau Finans lå omkring 789 millioner kroner.

Det samlede resultat før skat efter årets første ni måneder lyder på 264 millioner euro - svarende til knap to milliarder kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip