Vestas-besætning klar til at forlade ø efter havari

Skrevet af admin

|

02/12/2014

Dagens topnyheder

Besætningen fra Team Vestas Wind er på vej tilbage til civilisation efter at have været strandet på en ø i de seneste dage efter havariet i havkapsejladsen Volvo Ocean Race.

Natten til søndag sejlede den danske båd på et rev i Det Indiske Ocean og blev siden reddet i sikkerhed på et nærtliggende ø, Íle de Sud.

Her har den ni mand store besætning været uden for kontakt med omverdenen, men nu er det i første omgang planen at fragte dem til Mauritius - en tur der tager mere end et døgn.

Senere på ugen er det hensigten, at besætningen, der tæller to danske sejlere, flyves til Abu Dhabi.

Vi har haft ni fyre siddende på en sandkasse midt i Det Indiske Ocean, siger holdets chef Neil Cox.

- Man skulle tro, det var en dårlig film. Man sidder der og taler med kystvagten, der fortæller os om de tekniske detaljer, og så beder han mig advare besætningen om, at revet er fyldt med hajer og rovfisk og gud ved hvad, uddyber han.

Umiddelbart efter havariet udtrykte pressechef Michael Zarin fra vindmølleselskabet, der hovedsponsor for båden, forhåbninger om, at båden kan fortsætte i maratonkapsejladsen.

Starten på sejladsen gik 4. oktober i Spanien. Efter næsten 39.000 sømil og anløb i 11 havne verden over slutter det hele i Göteborg 27. juni 2015.

/ritzau/