Vestas er i fortsat medvind

Vindmøllekoncernen Vestas fortsætter fremgangen og forventer større overskud, meddeler koncernen i sit halvårsregnskab. Samtidig har Vestas fået flere ansatte.

Vestas kom ud af årets andet kvartal med et overskud før skat på 126 millioner euro. Resultatet er skabt på baggrund af en omsætning på 1341 millioner euro, hvilket er en fremgang på 13 procent i forhold til samme periode året før.

- Med endnu et solidt kvartal, der viser forbedringer på de fleste områder, har vi stadig fokus på at eksekvere på vores strategi, siger administrerende direktør i Vestas, Anders Runevad i en kommentar til regnskabet.

Vestas havde i andet kvartal en ordreindgang på 1932 megawatt hvilket en en stigning på 18 procent i forhold til samme periode året før. Vestas producerede og afskibede 1457 megawatt, hvilket svarer til en stigning på 27 procent i forhold til samme periode året før.

Vestas beskæftigede ved udgangen af andet kvartal 17.586 medarbejdere, og det er to procent flere ansatte end i andet kvartal 2013.

Regnskabet for første halvår med fremgang i både ordrer, omsætning og indtjening kommer dagen før, Anders Runevad kan fejre et års dagen for sin ansættelse i Vestas, hvor han afløste Ditlev Engel.

/ritzau/