Vestas er i fortsat medvind efter flere ordrer

Vindmøllekoncernen Vestas fortsætter fremgangen og forventer større overskud, meddeler koncernen i sit halvårsregnskab. Samtidig har Vestas fået flere ansatte.

Vestas kom ud af årets andet kvartal med et overskud før skat på 126 millioner euro, som svarer til cirka 957 millioner danske kroner.

Resultatet er skabt på baggrund af en omsætning på 1,34 milliarder euro, svarende til 10,2 milliarder danske kroner. Det er en fremgang på 13 procent i forhold til samme periode året før.

- Med endnu et solidt kvartal, der viser forbedringer på de fleste områder, har vi stadig fokus på at eksekvere på vores strategi, siger administrerende direktør i Vestas, Anders Runevad i en kommentar til regnskabet.

Vestas havde i andet kvartal en ordreindgang på 1932 megawatt, hvilket en stigning på 18 procent i forhold til samme periode året før. Vestas producerede og afskibede 1457 megawatt, hvilket svarer til en stigning på 27 procent i forhold til samme periode året før.

Vestas beskæftigede ved udgangen af andet kvartal 17.586 medarbejdere, og det er to procent flere ansatte end i andet kvartal 2013. De flere medarbejdere i Vestas er primært ansat i USA.

Regnskabet for første halvår med fremgang i både ordrer, omsætning og indtjening kommer dagen før, Anders Runevad kan fejre et års dagen for sin ansættelse i Vestas, hvor han afløste Ditlev Engel.

Vindmøllekoncernen har så meget medvind, at den forventer større overskud for hele regnskabsåret. Omsætningen ventes at blive på mindst seks milliarder euro - svarende til omkring 45,5 milliarder danske kroner.

Investorerne tog pænt imod de lysere fremtidsudsigter for Vestas. Da fondsbørsen åbnede steg aktien kortvarigt med fire procentpoint, men faldt efter et kvarters handel til kurs 283,60 - hvilket svarer til en stigning på tre procent i forhold til gårsdagens lukkekurs.

/ritzau/