Vestas får ordre på 100 vindmøller til Minnesota

Vindmøllegiganten Vestas skal endnu engang sende 100 vindmøller vestpå. Vestas skal levere 100 møller, som svarer til 200 megawatt, til Odell Wind Farm LLC i Minnesota, oplyser Vestas i en meddelelse til fondsbørsen.

Vestas skal både levere møllerne, sætte dem i drift og sørge for, at de fungerer ordentligt med en serviceaftale for de næste ti år.

Med de seneste ordrer i bogen er selskabet meget tæt på at have fået ordrer på vindkraft for i alt 5000 megawatt i år. Dertil kommer en række mindre ordrer fra fjerde kvartal, der ikke har været annonceret endnu.

Vestas har på det seneste offentliggjort ordrer på 100 møller til USA, 38 møller til Polen og senest fredag kom en ordre på 26 møller til Kina.

I forbindelse med regnskabet for tredje kvartal offentliggjorde Vestas ordrer på i alt 1170 megawatt med en samlet værdi på 1019 millioner euro. Det svarer til omkring 7,6 milliarder kroner.

Vestas kunne samtidig opjustere forventningerne til årets omsætning fra mindst 44,6 milliarder kroner til nu op mod 52 milliarder kroner. Det samlede resultat før skat efter årets første ni måneder lyder på 264 millioner euro - svarende til knap to milliarder kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip