Vestas hiver stor kenyansk ordre i land

Den danske vindmølleproducent Vestas har indgået en "fast og ubetinget" ordre på at levere 365 vindmøller til Kenya, oplyser selskabet torsdag aften i en fondsbørsmeddelelse.

Kontrakten med selskabet Lake Turkana Wind Power indebærer både levering, installation og drift af de mange V52-850 kW-møller samt en 15-årig serviceaftale.

Ordren har i alt en størrelse på 310 megawatt, hvilket får Vestas' samlede ordreindgang i år op på 5381 megawatt.

Parken bliver Afrikas største vindpark og kommer til at dække et område på 160 kvadratkilometer i det nordlige Kenya, hvor der blæser en meget stærk og konstant vind.

Klimainvesteringsfonden, der er etableret med bidrag fra dansk udviklingsbistand, bidrager med 87 millioner kroner til finansieringen af projektet.

- Det viser, at vi gennem et tæt privat og offentligt samarbejde kan skabe resultater, der både gavner det globale klima, dansk erhvervsliv og bidrager til vækst og beskæftigelse i Kenya, siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Det har taget mere end syv år at få den samlede finansiering med fem milliarder kroner på plads.

For Vestas betyder ordren, at december, som historisk set plejer at være en god måned for virksomheden, måske alligevel bliver god, selvom ordrerne indtil videre har været få.

Onsdag underskrev Vestas også en hensigtserklæring i Vietnam med Phu Cuong Group om udvikling af et projekt på 170 megawatt.

Sidste år udgjorde nye ordrer i december hele 23 procent af årets samlede ordreindgang, mens tallet i perioden 2009-2013 var 13,3 procent.

Vestas opjusterede tidligere i år sine forventninger til årets omsætning fra mindst 44,6 milliarder kroner til næsten 52 milliarder kroner. Det samlede resultat før skat efter årets første ni måneder lød på 264 millioner euro - svarende til knap to milliarder kroner.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip