Vestas overrasker med opjustering efter tredje kvartal

Udsigterne for 2014 ser bedre ud for Vestas, end selskabet har regnet med indtil nu. På den baggrund kan Vestas opjustere forventningerne til, hvor mange kroner der er rullet i kassen, når året er omme.

Vestas opjusterer forventningerne til årets omsætning fra mindst 44,6 milliarder kroner til nu op mod 52 milliarder kroner.

Også målene for selskabets pengestrømme og overskudsgrad løftes, siger koncernchef Anders Runevad i regnskabet.

- I tredje kvartal 2014 fortsatte forbedringerne inden for flere driftsområder, hvilket understreger, at eksekvering af vores strategi, Lønsom vækst for Vestas, fortsat er på rette spor.

- På baggrund af den forventede leveringsplan for resten af året og den forbedrede omkostningsbase, løfter vi målene for omsætning, EBIT og cash flow, siger Anders Runevad.

Opjusteringen ligger inden for det, analytikerne ventede ifølge Ritzau Finans, men kommer tidligere end ventet af flere analytikere.

Forventningen til overskudsgraden i Vestas opjusteres fra minimum seks procent til syv-otte procent, og forventningen til de frie pengestrømme opjusteres fra minimum 2,2 milliarder kroner til nu et sted mellem knap 2,9 og 5,2 milliarder.

Et stærkt tredje kvartal er med til hive forventningerne i vejret. Vindmølleselskabet leverede et driftsresultat på omkring 1,2 milliarder kroner før særlige poster i kvartalet, hvilket var langt bedre end analytikernes prognose, der ifølge Ritzau Finans lå omkring 789 millioner kroner.

Det samlede resultat før skat efter årets første ni måneder lyder på 264 millioner euro - svarende til knap to milliarder kroner.

Investorerne kvitterer for regnskabet fra Vestas med at sende selskabets aktier i vejret fra morgenstunden. Fredag formiddag ligger Vestas' aktier i spidsen for de mest handlede aktier med en stigning på 11 procent.

Det er den største stigning for Vestas siden for et år siden, hvor Vestas' regnskab for samme kvartal af 2013 udløste en stigning på 15,3 procent.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip