Vestas skal levere 100 vindmøller til hemmelig kunde i USA

Den danske vindmøllegigant Vestas har fået en ordre af de større i hus.

Vestas har modtaget en fast og ubetinget ordre i USA på i alt 200 megawatt bestående af 100 styk vindmøller af typen V110-2.0 Det oplyser Vestas i en meddelelse til fondsbørsen.

Hvem køberen er, offentliggøres ikke efter kundens ønske, lyder det. Men det er et projekt i USA, der skal have de 100 danske vindmøller.

- Levering af vindmøllerne forventes påbegyndt i fjerde kvartal 2016, med idriftsættelse forventet i første kvartal 2017, lyder det i meddelelsen.

Torsdag har der været usædvanlig gang i ordreindgangen hos Vestas, som også har offentliggjort en ordre på 15 vindmøller til et projekt i Spanien og 24 vindmøller til et projekt i Kina.

Den kinesiske bestilling kommer fra Datang Renewables, der i årevis har været kunde hos Vestas.

Også her er det tale om vindmøller af typen V110-2.0 med en samlet kapacitet på 48 megawatt. Levering finder sted i andet halvår af 2016, og møllerne ventes at være i drift inden udgangen af året.

Ordren fra Spanien er på totalt 27 megawatt. Møllerne skal opstilles i Burgos i den nordlige del af landet, og de vil begynde at levere strøm i fjerde kvartal i år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip