Vestas vinder millionsag mod forsikringsselskab

Østre Landsret har givet Vestas og datterselskabet Vestas Deutschland GmbH medhold i en sag, der drejer sig om skadesforsikring.

Det oplyser Østre Landsret i en pressemeddelelse tirsdag.

Her fremgår det, at skader på fundamenter til vindmøller, som Vestas har leveret i Tyskland og Østrig, er omfattet af Vestas’ erhvervs- og produktansvarsforsikring tegnet hos If Skadeforsikring.

Vestas får medhold i, at der er forsikringsdækning for de udgifter, som vindmøllekoncernen har afholdt - 23,725 millioner euro (cirka 177 millioner kroner) - og fremtidig vil afholde til reparation af skader.

Det er herunder fastslået, at der er sket rettidig anmeldelse over for forsikringsselskabet, og at et krav på udbetaling ikke er forældet.

Sagen tager udgangspunkt i, at Vestas i perioden 1997-2008 leverede et betydeligt antal vindmøller til kunder i Tyskland og Østrig.

Som en del af ydelsen leverede Vestas designspecifikationer og statiske beregninger for fundamenterne, som kunderne i øvrigt selv skulle stå for at opføre.

Disse designspecifikationer og statiske beregninger havde Vestas ladet udføre hos en underleverandør.

Efterfølgende henvendte en række kunder sig med reklamationer over revner i fundamenterne, og Vestas blev som følge heraf ved domstole i Tyskland og Østrig i flere tilfælde anset for ansvarlig for indholdet af designspecifikationerne og de statiske beregninger.

Sagen angik oprindeligt mere end 1700 vindmøllefundamenter, men er blandt andet som følge af forældelse i forholdet mellem Vestas og de tyske og østrigske kunder blevet begrænset til nu at omfatte ansvar og forsikringsdækning vedrørende revnedannelser, der er opstået eller vil kunne opstå i 1290 vindmøllefundamenter.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip