Vestasansatte er blevet kronisk syge af giftige stoffer

admin

425 uger siden

|

17/05/2016

Dagens topnyheder

Vestas har problemer med medarbejdere, der er blevet syge af at arbejde med det giftige stof epoxy. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse, efter DR Nyheder kan fortælle, at mange medarbejdere er blevet kronisk syge.

Sagen kommer, efter DR tidligere i maj kunne fortælle om store problemer hos vindmølleproducenten Siemens, hvor medarbejdere havde udviklet eksem og luftvejsproblemer ved at arbejde med epoxy og såkaldte isocyanater.

Ifølge DR viser en aktindsigt fra Arbejdsskadestyrelsen, at 84 Vestas-medarbejdere er blevet syge af at arbejde med giftige stoffer siden 2005.

Vestas bekræfter over for DR Nyheder, at der er opstået arbejdsskader på fabrikken i Lem, der laver vindmøllevinger.

- Af hensyn til Vestas’ medarbejderes helbred og tryghed har Vestas undersøgt sikkerheden i egen vingeproduktion, selvom der anvendes andre produktionsmetoder end dem, som medierne beskriver anvendt hos Siemens Wind Power, skriver Vestas.

Koncernen fortæller, at man har arbejdet med sikkerheden. Det til trods anerkender Vestas, at der har været problemer.

- Til trods for forholdsregler, samarbejde og dialog har Vestas dog måtte konstatere, at der i vingeproduktionen i Lem siden 2010 i snit har været i alt 0,5 tilfælde per 100 medarbejder af allergi, eksem og astma.

- Fra 2001 til 2009 var tallet 1,5 per 100 medarbejder. Af samme årsag fortsætter Vestas sin dialog med Arbejdsmedicinsk klinik, myndigheder og medarbejdere for at skabe de bedst mulige arbejdsgange, skriver Vestas.

Nyheden har fået beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) til at bede Arbejdstilsynet om at kaste et kritisk blik på Vestas.

- Jeg er blevet informeret af Arbejdsskadestyrelsen om, at der også er sket indberetninger om arbejdsskader hos Vestas.

- Jeg har bedt Arbejdsskadestyrelsen om at gennemgå sagerne, så vi kan få afklaring om, hvor stort problemet er, siger Jørn Neergaard Larsen.

/ritzau/